WELCOME TO tiQa'S blog

lawat-lawat

kwn2.

sesiapa yg terasa dirinya baik dgn aku,bolelahh ambek award ni. sila gn malu2 oke? TO MY DEAREST FOLLOWERS:sila ambil award ni ok?and sorry kalo tdk lawa.

Saturday, 20 September 2014

own opinion

salam satu sihat,salam sejahtera.

aku salah seorang public transport yang tegar..memandangkan kosnya lebih murah.tak perlu pening fikir parking juga.
okey,rasnya korang pun mesti penah nek public kannn?korang cuba perati tingkah laku muda mudi dalam tu..(termasuk aku la)
yang bagus tu baguslahkan..yang tak patut ni yang nak jadi cerita...
kadang2 kesian tgk warga emas kena berdiri dalam bus,dalam lrt,monorel.tapi yang muda mudi gagah perkasa ni bole plak buat bodoh je...mcm xde belas ehsan tengok datuk2 nenek ni kena berdiri sepanjang perjalanan..tak salah rasanya jika kita bagi pada mereka yang memerlukan..dalam public transport pun ada tampal gambar utamakan-kanak2.ibu mengandung,warga tua,dan warga istimewa.tapi muda mudi yang sihat ni mcm kurang prihatin dengan mereka...
jadi aku mohon lepas ni kita bagi pada mereka yang memerlukan..

please.kesihanilah mereka.fikirkan
  
 jika kita ditempat mereka
esok lebih baik dari hari ini dan hari ni lebih BAIK dari hari semalam.:)