WELCOME TO tiQa'S blog

lawat-lawat

kwn2.

sesiapa yg terasa dirinya baik dgn aku,bolelahh ambek award ni. sila gn malu2 oke? TO MY DEAREST FOLLOWERS:sila ambil award ni ok?and sorry kalo tdk lawa.

Sunday, 15 July 2012

Giveaway "Tudung" by Cekodok Center

Photobucket
Nak tudung tiga segi , lawa-lawa percuma ? Nak top up percuma ? Nak tersenarai dalam bloglist Cekodok Manis Center dalam masa 6 bulan ? Jom join GA Cekodok Manis Center.
Syarat mudah ! Hadiah memang Tip Top ! Tak join rugi ! Terbuka kepada semua rakan blogger di Malaysia!

Alaaaang alanggg dah nak puasa , wa bagi lah tudung tudung yang lawa lawa ni untuk rakan blogger blogger  kan especially perempuan ni haaa.

Photobucket
links blog
1) WAJIB /TAK WAJIB follow Blog Cekodok Manis (*untuk perkembangan ttg GA)
2) WAJIB letak banner GA sidebar anda dan link-kan ke entry ini.
3) TAMAT  sehingga 5/8/2012 (12 malam)
4) PENTING . Tulis satu entry yang paling best/ menarik /tertarik/menggoda hati wa:

a)Kenapa saya berbangga menjadi rakyat Malaysia.
b)Senaraikan 2 tempat menarik/best yang anda pernah melancong

5)LETAK  url/link  entry penyertaan di ruang comment tu, okay sayang -sayang sekalian :)

PEMILIHAN : Entry yang paling terbaik ! Terpulang kepada anda ,nak buat dalam bentuk essay memanjang atau hanya satu perenggan sahaja. Janji ada isi "Kenapa saya berbangga menjadi rakyat Malaysia." "2 tempat menarik/best yang pernah melancong di Malaysia" .

senang-senang datang lagi.

saya bangga jadi rakyat  Malaysia kerana,negara ini terdiri dari perbagai kaum,adat,budaya yang unik..
bahasa melayu atau malaysia adalah bahasa penghantar bagi urusan rasmi.
dan hak untuk bersuara.-sebab demokrasi..-tapi ada je yang guna cara atau mediam yang tak betul.
selain itu agama islam adalah agama rasmi di M,alaysia...namun,kebebasan untuk beragama masih ada.
(tapi kalau isu murtad tu sila jangan pandang remeh lee)
Selain dari itu,kos makanan mahupun perubatan adalah lebih murah jika dibandingkan dengan negara lain...
misalnya,untuk pemeriksaan kesihatan..kita hanya perlu membayar RM 1 sahaja.
dan barang makanan pula,kita digalakkan untuk bertani..seperti pepatah...berbudi pada tanah.

s tempat yang best yang pernah saya melancong..ehemm..kte ni jarang amat melancong..
rasanya mcm -Bukit Merah Lake town resort.-sebab boleh jumpa orang hutan kot..naik bot. apa lagi eh?
-Kelantan-sebab tempat belajar kte hadooii..ni kre melancong jgk ke?

apa-apa pun..dimana bumi di pijak disitu langit dijunjung...sekian..