WELCOME TO tiQa'S blog

lawat-lawat

kwn2.

sesiapa yg terasa dirinya baik dgn aku,bolelahh ambek award ni. sila gn malu2 oke? TO MY DEAREST FOLLOWERS:sila ambil award ni ok?and sorry kalo tdk lawa.

Friday, 28 October 2011

make up..

sy ambik dr page nana af.:) nk tego demo make-up bole klik tilte ye..


ini cara nana..cara yang betul...

1. Foundation - Tak kira liquid atau cream base.. Mana mana yang korang rasa sesuai ngan kulit muka korang.. Warna pula, ikut la kulit muka kita.. Jangan beli yang terlalu putih atau terlalu gelap..

2. Compact powder/loose powder/2 way cake - Pada Nana, mana mana pun ok.. Tapi Nana suka 2 way.. Jenama pun tak kisah, as long as korang puas hati ngan resultdia.. Tak semestinya yang mahal tu sesuai ngan muka kita kan?

3. Bronzer - Untuk muka lebih natural gitu..

4. Blusher - Nana suka yang kaler mcm brown or earthycolour.. Pink kurang skit..

5. Celak kening/ eyebrow pencil - Mesti kena ada ni..

6. Mascara - PENTING!

7. Celak (bawah/atas mata)
 - Korang tau la untuk ape celak ni kan..?

8. Lipstick/lip gloss - Kalau korang pakai la.. MacamNana, tak pakai lipstick atau lip gloss.. Hanya pakai bila showatau photoshoot sahaja.. :)






cara saya..cara org tak reti make-up..hentam kromo.

1.cuci muka.pakai toner. apply pelembam.

2.apply bedak 2 in one with foundation.
p/s:sy tak gne liquid foundation ye...sbb takut dia tutup liang pori2 kulit.

3.letak blusher.ikut muka.
-teknik pun tak tau nak ckp.sbb bantai jeew..

4.pakai eye shadow..

5.eye liner.sy hanya pandai gne stick eye liner je..
lpe plak.eye brown skali.untuk org yang kurang kening mcm sy ni..bgus beno pakai.tapi sy jarang pakai.sbb tak pandai.

6.maskara.. bagi nmpk bulu mata lebat atau lentikk..

7.pelembab bibir atau .gincu.lepas tu pakai lips gloss..bagi bibir nampak seski skit..
hua..huaa...

sekian...